Keramická forma v tvare BARÁNKA sa Vám bude hodiť predovšetkým v dobe veľkonočných príprav.
Upečiete v nej klasického piškótového alebo maslového baránka (5 - 6 vajec), ale môžete formu využiť tiež na prípravu sekanej, paštéty, tlačenky a iných dobrôt.
Forma je z kvalitnej keramiky, glazovaná.
Pred pečením odporúčame starostlivo vymazať tukom a vysypať múkou, aby boli zachované pri vyklopení z formy všetky detaily.
Keramika výborne vedie teplo a preto zapekaním a pečením v keramike dosiahnete ekonomickú prípravu jedál - zdroj vypínate s predstihom.
Nádoby z keramiky majú dlhú životnosť a pri správnom zaobchádzaní Vám vydržia niekoľko rokov.
Je ale nutné dodržať určité zásady pri zaobchádzaní s nimi.
Výrobky neznášajú okamžité rýchle teplotné zmeny - tepelný šok.
Medzi formou a dnom rúry musí byť vždy zaistené prúdenie vzduchu, takže vždy položte výrobok na mriežku.
Studenú formu vkladajte do studenej rúry a potom zapnite.
Forma je vhodná do akejkoľvek rúry a môžete ju použiť v MVR.