Rolovacia podložka na sushi 24x24 cm
Bez bambusovej podložky sa milovník tejto japonskej pochúťky nezaobíde. Predovšetkým pri príprave maki sushi, ktoré je tvorené morskou riasou, špeciálnou ryžou, vloženým plátkom surovej ryby, avokáda a iných tradičných prísad, je potrebné špeciálnu podložku z bambusových zaguľatených tyčiniek. Z druhej strany sú hladké a rovné.
Pomocou nej je možné vytvoriť aj tzv. maki naruby - uramaki, kde je riasa vo vnútri a ryža obalená v sezame, kôpre alebo kaviári je po obvode.
Možno ju opakovane používať, potom stačí vlhkou handričkou alebo hubkou podložku utrieť, nenamáčať. Je možné ju samozrejme používať ako prestieranie alebo dekoráciu.
A ako na ručnú výrobu sushi?
Na podložku sa rozložia plátky nori lesklou stranou dole, na ne potom ostatné ingrediencie. Vrstva pripravenej guľatozrnnej lepivej ryže nišiki, na ňu napr. tenká vrstva pasty z wasabi a ďalšie ingrediencie – rôzna zelenina, avokádo, surový alebo údený losos, tuniak, kaviár a pod. Všetko sa jednoduchým spôsobom pevne zroluje, spevní sa na záver niekoľkých tlaku, nechá sa vychladiť a valček sa rozkrája na kolieska.
Výrobce | Orion |
Materiál | bambus |
Výška balení ( cm ) | 5 |
Délka balení ( cm ) | 20 |
Šířka balení ( cm ) | 5 |
Barva | světle hnědá |
Technické špecifikácie: