Špalek na mäso G12 - najlepšia voľba pre porciovanie
- Porciovanie mäsa alebo krájanie zeleniny i tvrdých surovín na drevenej masívnej doske je šetrné k nožom aj sekáčkům na mäso, drevo netupí ich ostrie.
- Porciovanie klát využijete aj pri naklepávanie mäsa paličkou.
- O kvalitnom prevedení polena na porciovanie mäsa s veľkosťou 40 x 30 cm svedčí aj jeho hrúbka 6 cm.
Bukový klát na porciovanie je stávka na istotu
- Drevené kláty na mäso sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, my sme pri výrobe porcovacieho polena G21 použili drevo z buku pre jeho skvelé vlastnosti.
- Na rozdiel od dreva dubového v sebe bukové drevo nemá horkosť, ktorá by sa mohla preniesť na potraviny, ani sa nedá tak ľahko znečistiť a zafarbiť, ako je tomu napríklad u dreva jaseňového alebo lipového.
- Bukový porciovanie klát je chuťovo neutrálny, tvrdý a odolný aj správne hutný.
Ako sa starať o drevené kláty na mäso
- Aby vám porciovanie klát vydržal čo najdlhšie, neumývajte ho v umývačke ani nečistite saponátmi.
- Pri správnej starostlivosti budete mať klát na porciovanie mäsa v perfektnom stave aj bez použitia chémie. Stačí, keď ho po každom použití opláchnete a necháte uschnúť, krájací dosku môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom.
- Dobré je drevený klát čas od času naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby drevo nepřesychalo.
- TIP: Pred krájaním / sekaním krvavého mäsa môžete drevený klát namočiť. Krv a šťava z mäsa nebudú do dreva tak ľahko vsakovať.
Hlavné prednosti
- Kvalitný drevený porciovanie klát s hrúbkou 6 cm.
- Chuťovo neutrálne bukové drevo.
- Prírodný materiál šetrný k ostrím nožov a sekáčov.
- Vyrobené v Českej republike.
Výrobce | G21 |
Materiál | Bukové dřevo |
Výška balení ( cm ) | 6 |
Délka balení ( cm ) | 30 |
Šířka balení ( cm ) | 40 |
Barva | Hnědá |